Lapin maisemia..

Hyppäsimme torstaina tyttären ja siskon kanssa junaan ja matkasimme kohti lapin maisemia.

junamatka_01Ensimmäinen puolituntinen oli tyttären mielestä kivaa, mutta sitten junamatkailun ekakertalainen päätti että ”Tämä on ihan tylsää”. Onneksi repusta löytyi tekemistä ja joutui siinä äidin kamerakin käyttöön, kun välillä tämä matkalainen innostui kuvaamaan kaikkea mitä junan ikkunasta näkyi.

Kolarin juna-asemalta matkamme jatkui mummon ja papan kyydissä kohti Ylläs-tunturia ja Äkäslompolon kylää. Saman päivän aikana kerkesimme vielä hiihtämäänkin, näitä upeita tunturimaisemia ihaillen.

ylläs_1ylläs_2ylläs_3ylläs_4Hiihtovauhtimme määräytyi pikkuneidin tahdin mukaan ja välillä se olikin melko hidasta. Tosin me muut otimme nämä hiihtoreissut enemmän retkeilyn kannalta, meinasi ensimmäisenä päivänä tulla enemmän kylmä kuin hiki.

ylläs_5ylläs_6Toinen päivä oli vähän lämpimämpi ja valitsemamme reitti oli hivenen vaativampi. Tällä kertaa kaikille muille tuli hiki, paitsi pikku neidille. Pappa nimittäin hinasi neitiä narulla koko sen pitkän ylämäen, jota me muut hiki hatussa tamppasimme ylöspäin.