Vanha ompelukone

Minun vanha vihreä ompelukoneeni ei todellakaan ole ihan tämän päivän mallia. Kuten näette, on aika jo haalistanut tätä kapinetta, mutta se palvelee minua silti hyvin kiltisti.OmpelukoneTällä koneella on  tietenkin myös oma historiansa ja samalla myös tunnearvoa. Minun pappani on aikoinaan ostanut tämän koneen äidilleni sinä vuonna kun hän valmistui ammattikoulusta pukuompelijaksi. Vuosi oli tuolloin 1965.

Äitini ompeli tällä koneella lähemmäs 30 vuotta ennenkuin hän osti nykyaikaisemman koneen. Itse olen opetellut pikkutyttönä ompelemaan tällä vihreällä valurautajärkäleellä ja jotenkin se on sitten vuosien saatossa periytynyt minulle.

Muutaman kerran kone on tarvinnut perusteellista huoltoa, mutta se toimii vieläkin erittäin hyvin vaikka onkin melkein ensimmäisiä sähköllä toimivia malleja. Koneella on ilmeisti  jo museoarvoakin sillä viimeksi kun käytin tätä huollossa, niin huoltoliike olisi ollut halukas vaihtamaan tämän uuteen koneeseen ilman välirahaa. Mutta enhän minä tästä voi luopua…