Unimaailma

Makuhuoneen sisustustaulun aiheeksi sopii hyvin unet ja yön eri värisävyt. Tarkoitus oli siis tehdä abstrakti teos, koska näin ollen siinä olevat virheet eivät häiritsisi niin paljon. Taulun pohja on maalattu usealla eri värisävyllä, joita sekoittelin niistä väreistä mitä minulla oli käytössä. Värit muuttuvat asteittain yläosan vaalean harmaan ja tumman sinisen kautta alaosan vaalen kellertävään ja punaiseen sävyyn. Tämä kuvaa tavallaan illan vaihtumista yöksi ja yön vaihtumista aamun sarastukseen. Palettiveitsellä maalatut valkoiset ja mustat oksat kuvaavat kahden eri ihmisen unien kulkua ja haarautumista yön aikana. Kultaiset ja hopeiset ”pallerot” ovat unia, toiset niistä ovat suurempia ja vahvempia ja toiset pienempiä ja heikompia.

Sain muuten syntymäpäivälahjaksi mieheltä itse tehdyn maalaustelineen. Edellinen kaupasta ostettu maalausteline oli jo vähän rikkikin ja se saattoi kellahtaa nurin kesken maalailun, tämä uusi on paljon tukevampi ja parempi 🙂 .

Unimaailma_1Alla olevassa kuvassa taulu on kuvattu terassin sohvan päällä ja vähän sivuvalossa näkee paremmin kultaiset ja hopeiset ”pallerot”, jotka on maalattu erikokoisilla pyöreillä vaahtomuovisiveltimillä.

Unimaailma_2Ja tässä vielä lähikuva.

Unimaailma_3Seuraavat taulut onkin jo aloitettu, mutta saapa nähdä milloin saan ne valmiiksi.