Helmiäislasihelmiä

HelmiäislasihelmiäSain väsättyä tyttärelle tämän kaulakorun ensin lauantain juhliin. Tyttären uusin serkku saa nimittäin silloin virallisen nimen. Koru on tehty tämän ohjeen mukaan.

Tilasin näitä helmiäislasihelmiä viittä eri väriä. Tässä korussa on käytetty hopea liilan ja hopean värisiä helmiä. Muut värit ovat shamppanja, vaalea kaakao ja musta. Ajattelin aluksi että teen näistä helmistä kaikissa väreissä samanlaisen korun, mutta nyt olen tullut vähän toisiin ajatuksiin.

Nimittäin ainakin mustien helmien värinkesto oli minulle hieman pettymys. Aloitin korujen tekemisen siitä  väristä, mutta sitten huomasin että tilaamani mustat korupiikit ovat aivan liian lyhyitä ja kovia tämän korun väkertämiseen. Olisi mennyt hermot ja sormenpäät verillä.

Musta koru jäi siis kesken. Keskeneräinen koru pyöri tarvikelaatikon pohjalla ja oli se välillä myös tyttären leikeissäkin. Huomasin eilen että näiden mustien lasihelmien pinta oli hilseillyt ja osittain kuoriutunut pois. Tosin en ole aivan varma mitä kaikkea helmet ovat joutuneet kokemaan, mutta silti asia jäi askarruttamaan mieltäni.

Miksi tuhlata aikaa ja tarvikkeita helmiin, joiden pinnoitus kuoriutuu noin herkästi pois? Tein nyt siis tyttärelle tämän korun ja katson miten helmien pinnoitus kestää. Tytär on nimittäin meillä se ehdottomasti parempi koekäyttäjä kun testataan koruja ”ääriolosuhteissa”.