Lomalla…

Hiihtoloman aluksi päätettiin tyttären kanssa lähteä mummolaan yökylään. Aamu valkeni kirpeässä pakkasessa, mutta siitä huolimatta päätimme lähteä hakemaan aamun sanomalehden kilometrin päästä potkureilla. Itse päätin ottaa kameran mukaan ja uhmata pakkasta. Kyllähän siinä sormet tahtoivat jäätyä, mutta sain kuitenkin napattua muutamia kuvia.

lomalla_1lomalla_2Kuvassa näkyvä potkuri on muuten todella vanha, nimittäin isäni on aikoinaan tehnyt sen isoveljelleni. Tämän potkurin jalakset ovat peräisin oman mummoni vanhasta potkurista, ajalta jolloin rauta oli oikeaa rautaa. Lapsuudessani muut lapset pilkkasivat aina tätä meidän potkuria, se kun oli itse tehty ja erillainen kuin muiden kaupasta ostetut potkurit. Yleensä pilkkaus loppui siihen, kun potkurikisoissa meidän potkurista löytyi parhaimmat luistot. Jäivät muut aina kauas taakse kaupanpotkureillaan.

Paluumatka tehtiin toista tietä pitkin. Läheiseen jokeen tai oikeammin puroon oli jo ilmestynyt kevään merkkejä. Ja tietysti meidän napero oli heti ensimmäisenä heittelemässä jäälohkareita veteen.

lomalla_3lomalla_4Loppujen lopuksi aamun lehti saatiin haettua. Tytär tuumasi, että tässä vanhassa potkurissa on hyvät ”säädöt” ja että sillä pääsee tosi lujaa. Vanha potkuri on siis edelleen voimissaan….